Gor in dol po straniščni školjki


Madona, ampak jaz sem res ponosen!!!
20.11.2007, 08:30
Zapisano pod: Aktualno

Ponosen na to, da so novinarji tako mogočna in tako spoštovanja vredna in tako vplivna družbena skupina. Le kako naj si drugače razlagam tistih nekaj ur razprave o zaupnici sinoči v parlamentu. Zaupnica, my arse!!! Ne bom pisal o tem, kaj vse je včeraj izustil in pokazal in nakazal in opisal naš predsednik vlade, seveda s čvrsto podporo svojih “sturmunddrangovcev”. Ampak popolnoma pa le ne razumem neusmiljenega ponavljanja fraze “izvoz laži v tujino”. Razen, če se s tem ne začenja nov krog besednega obstreljevanja – tako, kot smo morali pred časom goltati in potem skorajda bruhati “sproščenost”, bomo zdaj očitno morali goltati (in potem bruhati) “izvoz laži”.

Je pa vseeno že prav patetično, da se predsednik vlade po več kot tednu preobračanja izjav in spreminjanja tarč napada, na večer govorjenja o vzrokih, ki so ga z zaupnico pripeljali v parlament, z grafikoni, hobotniškimi grafi in citati neusmiljeno spravi predvsem na novinarje. Patetično je, nerazumljivo pa niti ne, glede na to, da je kapital lepljive prste (kako lep izraz) vladnega vpliva že dodobra res nagnal iz medijev.

No, pa tudi to je dosegel, da je marsikateri vladni poslanec včeraj res glasoval s stisnjenimi zobmi. Samo da se ne bo kateri od teh zobkov enkrat malce preveč razklenil.

No, da o tisti farsi z zakonom o financiranju vzgoje in izobraževanja (mimogrede, menda naj bi bil scenarij “Slab rezultat na volitvah – Umik neprijetnih določil ZOFVI” preigran že krepko pred volitvami) niti ne govorim. Ker ni vredno besed.

  • Share/Bookmark3 komentarjev
Komentiraj

Saj človek ne ve, ali naj si želi, da vlada ostane in nas Janša še naprej maltretira in nam razlaga, da nismo dovolj dobri in si ne zaslužimo te vlade, ali naj odstopi in bomo dobili najbolj “konstruktivno” zagrenjeno in kalimerasto opozicijo v Evropi. Še dobro, da imajo orglice, za dvigovanje morale…

avtor: aridorr 20.11.2007 @ 14:32

Glede vpliva na medije. Če si včeraj pozorno poslušal, je JJ povedal, da je v neposredni lasti RS le Javni zavod RTV. Laščani pa so že zdavnaj obrnili hrbet JJ-ju. Zatorej, čau čau Delo.

Me prav zanima, ali je a Delu sedaj bolj znosno, ko so se otresli Slivnika in Jančiča. In nenazadnje, kako je na RTV, ki je v lasti domovine?

avtor: benjamin 20.11.2007 @ 17:52

Tomaž Celestina

Samo tole bom napisal: na Delu je menda lažje. :)

avtor: Tomaž Celestina 21.11.2007 @ 22:41Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !