Gor in dol po straniščni školjki


Open season!!!
23.11.2007, 20:33
Zapisano pod: Aktualno

Ja, sezona lova se je začela. Zračne puške in frače pa počasi zamenjuje težje orožje. In tudi maske ter rokavice so padle. Boj med kapitalom, mediji in vlado se je odprl. Nisem povsem prepričan, če JJ ve, v kaj vse je dregnil v ponedeljek v parlamentu, ne glede na to, kakšni motivi so ga pri seciranju laži in resnic v naši družbi vodile. Težko si je namreč predstavljati, da bo nekaj deset novinarjev, če omenim samo tiste, ki so spremljali glasovanje o zaupnici vlade, mirno prenašalo, da jih nekdo žali, trga na kosce in jim jemlje vso verodostojnost. Prvi koraki so hitro sledili, tako s strani medijev kot tudi s strani “tajkunov”. Ne vem, če se je JJ sposoben bojevati na dveh tako na široko odprtih scenah, ki si jih je konec koncev skuhal sam, še posebej če upoštevam dejstvo, da v takšnih primerih na plan še posebej boleče prikuka dejstvo, ki se je izoblikovalo med sestavljanjem te vlade, in sicer, da kakšnega strahotnega intelektualnega potenciala Janševi podaniki in pribočniki in zavezniki žal ne premorejo.

In, seveda, mediji… očitno glavna bolečina te vladne posadke. Dejstva so neizprosna: edina medija, kjer so potencialno mogoči vplivi politike, sta samo še nacionalna RTV hiša in Slovenska tiskovna agencija, vsi ostali pa so se, nedvomno tudi zaradi užaljenosti zaradi nenehnih napadov JJ, očitno odločili za aktivnejšo vlogo.

In medijskega molka o dogajanju ne bo več. Na srečo (še) ne živimo v državi, kjer v času predvolilnega boja novinarje preprosto… ukinejo.

  • Share/BookmarkBrez komentarjev
KomentirajKomentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !