Gor in dol po straniščni školjki


Levica levici volk
14.11.2012, 18:14
Zapisano pod: Aktualno

Saj veste, kaj se je zgodilo, ne? Imeli smo prvi krog predsedniških volitev. Milan Zver je s svojo domačijsko vladno-advokatsko in naučeno retoriko odletel iz bitke, resnobni Danilo Türk je očitno komajda pogoltnil, da ga je premagal vzneseni Borut Pahor. In politična klima je spet skorajda erotično vzvalovala. Eni hvalijo, drugi pljuvajo. Na vasi nič novega. No, morebiti le to, da ima polna usta zdaj levica. Tako stara kot nova.

Preseneča me dejstvo, da tisto zaledje levice, ki združeno sliši na kratico PS-LDS-Zares, igra natanko na tisto karto, ki smo ji lahko opazovali na prvo od črnih sred, če se jih še spomnite. Tam proti koncu decembra smo šli, ko je Borut Pahor v seriji svoji ego eskapad postregel z željo, da bi postal predsednik parlamenta v takrat nastajajoči Jankovićevi koaliciji. In v parlamentu se je nanj zdruznila prava greznica očitkov iz vrst – bom kar napisal to priljubljeno frazo – stare levice. In končna posledica takšnega ravnanja? Pozitivna Slovenija je ostala brez predsednice parlamenta, Janković pa malo pozneje še brez vlade.

In zdaj? Borut Pahor je v seriji svojih ego eskapad postregel z željo, da bi postal predsednik države. Še več: v prvem krogu si se drznil s prestola vreči Danila Türka. In kaj opazujemo zdaj? Nanj in na SD se je zdruznila prava greznica očitkov iz vrst – bom kar napisal to priljubljeno frazo – stare levice, tudi tiste, ki je nemočno občepela pred vrati parlamenta. In temu se je s svojim čebričkom fekalij pridružila tudi SD. Pa smo tam. In kaj je lahko končna posledica takšnega ravnanja? No, novi predsednik države, pa kdorkoli to že bo, bo vsaj – po političnih koreninah – prihajal z levice, ki pa bo znova temeljito razsuta.

In vse to, o čemer pišem, me kot nekoga, ki se vidi levo od sredine, žalosti in skrbi. Zakaj se levica nikoli ničesar ne uči? Zakaj se veličasten razpad LDS, ki se je začel leta 2002, ne more in ne more končati? Je res treba uničiti prav vse? Ne vem…

Za konec si ne morem pomagati, da si ne bi izposodil in malce predelal enega od delčkov legendarnega Štoparskega vodnika po Galaksiji. Takole bom zapisal: In pokojni Janez Drnovšek se zdaj najbrž tako hitro suče v grobu, da je Zemlja začela krožiti po elipsi.

Over&Left.

  • Share/Bookmark2 komentarjev
Komentiraj

http://sl.wikipedia.org/wiki/Gibanje_Zemlje

Tir zemlje na obliko elipse že pred Drnovškom. Ne mislit, da ste tako pomembni, da se bo zaradi Vas začela Zemlja drugače obnašati.

Lep pozdrav

avtor: Tomaž 14.11.2012 @ 20:22

Tomaž Celestina

No, saj lahko včasih berete tudi manj dobesedno.

avtor: Tomaž Celestina 15.11.2012 @ 08:59Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !