Gor in dol po straniščni školjki


Brca v vedro
19.04.2013, 13:03
Zapisano pod: Aktualno
Tagi: , , ,

Ja, priznam, da tole pišem kar precej jezen, res pa je, da so tole razmisleki, ki v meni vrejo že kar nekaj časa. Če piko na i pribijem kar takoj na začetku tega splakovanja straniščne školjke. Za tole gre:

Želim, da v Slovenijo čim prej pride zloglasna trojka ali pa četvorka ali peterka ali pa kar ves čistilni odred in počisti, kar sploh še je ostalo od te države. There, I said it.

Prepričan sem namreč, da smo počili ob dno, od katerega se ne moremo več odbiti. Da se malce popravim. Ob dno nas je zalučala vrsta slabih vlad. In očitno so bile slabe prav vse, občutek, da je drugače, pa je bil najbrž zgolj posledica dejstva, da je bilo denarja v državi dovolj. Zdaj pa ga ni. In, kot je enkrat dejal eden od mojih znancev: Če brcneš v vedro, bo drek priplaval na površje. Ni ga stavka, ki bi Slovenijo aprila 2013 opisoval bolje. Žal. Naj pojasnim? Ali ni treba?

No, vseeno. Samo ozreti se moramo okrog sebe, pa je vse jasno. Politiki, ob katerih nastopih nam je nerodno. Politiki, ki obsedeni z lastno podobo, nimajo več nobene mere, zato se pridno smešijo, zlasti zato, ker so obkroženi s praviloma povsem nesposobnimi ljudmi. Politiki, ki so vpleteni v vse mogoče in nemogoče korupcijske, ponarejevalske, podkupovalske, preprodajalske in kdo ve, kakšne še sramotne zgodbe. Odvetniki v bolnem prepletu s tajkuni. Trgovanje z milijoni in milijoni evrov, ob katerih se navadnim smrtnikom kar zvrti v glavi. Bizarne mamilarsko-seksualne zgodbe. Seznam davčnih neplačnikov, na katerem mrgoli znanih obrazov iz te ali one politične zgodbe. Koliko so ti ljudje izpulili od države, da so ji ostali dolžni na stotine tisoče evrov davkov? Ne razmišljajte. Še kaj? Zaposlovanje potomcev, sorodnikov, priležnikov in priležnic kar vsevprek. Pa ljudje, ki se v ospredju in ozadju prelivajo iz ene politične zgodbe v drugo in sledijo denarju. Veriga tistih, ki so se podrsavali od ene levosredinske stranke do druge, je zelo lepo sledljiva. In seveda tudi ostanki pogorišč za temi ljudmi. In kaj, pri vragu milem, daje tem ljudem samozavest, da še kar počnejo tisto, česar očitno dokazano ne znajo? Slast državnega seska?

Ne, Slovenija res ni Ciper, ni Grčija, ni Indija Koromandija in ni niti Italija, država, ki naj bi jo prežemala mafija. Mafija v Italiji je substruktura, ki se je zajedla v marsikatero poro države in skuša svoje doseči na prikrite, bolj ali manj krute načine.

Ne, nismo Italija. Pri nas pa se včasih zdi, da mafiji s svojimi odločitvami na volitvah kar sami na široko odpiramo vrata.

In zato trojka, pridi, prosim. Čim prej. Da bo 99 odstotkom ljudi na sončni strani Alp ostalo vsaj še upanje. Ker drugega pokvarjena skorja, ki prekriva to državo, očitno ne bo pustila.

Pa lep konec tedna, ne? :)

  • Share/Bookmark6 komentarjev
Komentiraj

nish

Pomoje bi bilo najboljš, da jo greš kar iskat – trojko.Mogoče bi se pa tvojih milih prošenj, usmilili :D
Veš kaj pa jaz mislim – da se preveč upov polaga vanjo; kot da bodo prišli, nas stisnili in stiskali za vrat – a potem tudi dokaj hitro rešili. Ne verjamem,slovenska zavoženost je že…..)&%$#

Mhm, lep vikend je bil.

avtor: nish 22.04.2013 @ 21:46

Tomaž Celestina

Lej, saj ne gre za to, da bi jaz hrepenel po trojki in si jo želel. Dejstvo je, da se določenih reči v tej državi moramo lotiti, zato bi bilo dobro, da to naredi nekdo, ki ne bi obenem poskrbel še za dovolj “zračnosti” v sistemu, s čimer nahrani še vso svojo strukturo podložnikov in priležnikov. Ker smo drugače na isti špuri. Navzdol.

Ja, vikend je bil pa čudovit. :)

avtor: Tomaž Celestina 22.04.2013 @ 22:45

Tvoj prvi stavek v komentarju pa zmaga. Moški, ki ne sanjajo o trojki, ne obstajajo. :D

Zdaj pa resno – razumem, kaj hočeš povedati. A se bojim, da bo slovenski živelj ob morebitnem prihodu trojke in njenih ukrepih, enako razpoložen in “pameten” kot je ob desnih, levih in marogastih vladah.
Pa tudi – si prepričan, da trojka ne bo delala tudi(ali predvsem) za svojo korist?

Sicer pa ja, gnusi se mi že vsa ta politična slovenska kolobocija.
/slabo(JJ) – slabše(AB) – najslabše(3)…takega scenarija ne predvidevaš?

avtor: nish 23.04.2013 @ 21:08

Tomaž Celestina

Hmm… za čigavo korist bo delala trojka… Ja, seveda tudi za svojo, torej za obrambo evroobmočja, ampak, saj sem rekel, da določene reči bomo očitno zaradi zavoženosti morali narediti, vprašanje pa je, kdaj in kako radikalno.

Da smo zavoženi, pa je dejstvo. Žalostno.

avtor: Tomaž Celestina 23.04.2013 @ 21:19

Precej radikalno bo, ja. Škoda, da tega ne (z)moremo narediti sami.
Lp

avtor: nish 23.04.2013 @ 22:41

Tomaž Celestina

Včasih se mi dozdeva, da nočemo.

avtor: Tomaž Celestina 23.04.2013 @ 22:42Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !