Gor in dol po straniščni školjki


Teža milijona
22.04.2013, 11:07
Zapisano pod: Aktualno
Tagi: , ,

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

(Slovenska ustava – 14. člen: Enakost pred zakonom)

Nekaj razčistimo takoj na začetku. Zavračam prav vse oblike kriminala, prestopkov, kaznivih dejanj, prekrškov in kar še je teh skokov onstran zakona. Ne priznavam robinhoodovstva pa “vzeli smo, kar je bilo naše” pa kar je še teh fraz.

Pa vseeno: Sintalov varnostnik, ki jo je podurhal s slabim milijonom in se potem predal, se mi nekako smili. Kar predstavljal sem si ga tam nekje v Avstriji, živčnega, ko se je zavedal, kaj je storil, ko je najbrž ugotovil, da uspešna kraja potrebuje še veliko uspešnejše nadaljevanje zgodbe, ker najbrž ne more v neki avstrijski vasi vse življenje kupovati hrane z gotovino, in sicer tako, da s prstom pokaže kaj bi. Ja, stiska je bila očitno najprej velika, potem pa prevelika. Ampak, tip je kradel in odnesel denar drugih ljudi in prav je, da sodišče ob tem pove svoje.

Ampak vseeno me zanima, kakšna bo odločitev sodišča za ta ukraden milijon ali za milijone, ki jih je v zadnjih letih zgnetla in obračala gospa v roza jakni? Ki se mi, mimogrede, prav nič ne smili.

Torej, kakšna je pri nas teža milijona glede “na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino”?

Sodstvo, ustava, država?

  • Share/Bookmark3 komentarjev
Komentiraj

Upam, da se ti ne smili več.
/kaj je težje – kg perja ali kg peska?)

avtor: nish 25.04.2013 @ 22:34

Tomaž Celestina

Ne. Nič več. Teža dodatnih informacij. :)

avtor: Tomaž Celestina 25.04.2013 @ 22:41

“Torej, kakšna je pri nas teža milijona….”
Skoraj bi rekla, da težo določajo mediji. Gospa v roza, se jim gnusi in se jim nikdar ni niti malo smilila(čeprav je slabega zdravja, khmm)ali jih celo asociirala na kako robinhudovko.
/Mene sicer bolj zanima, kdo bo prej pristal v zaporu. Tja sodita oba.)

avtor: nish 29.04.2013 @ 21:40Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !