Gor in dol po straniščni školjki


Je sploh še kje kakšna krava?
11.03.2014, 10:10
Zapisano pod: Aktualno

Verjemite, da se res trudim, da bi politiko izrinil iz svojega spletnega, neslužbenega pojavljanja. Politika žal ni (več) vredna, da bi z njo sral po svojih zidovih, časovnicah, blogih, čemerkoli že. Ni vredna. Samo poglejte malo okrog sebe, s čim vas krmijo tisti, ki smo jih izvolili. Ni dvoma, da je zadnji sklic parlamenta najslabši od vseh, ki smo jih v Sloveniji videli doslej, in ni dvoma, da se je “kakovost” tega sklica zažrla v vse, kar se je izcimilo potem, od vlade navzdol.

Vlada… Absolutno. Beseda, ki se že prav boleče zažira v možgane. In naravnost neumen drobec dogajanja zadnjih nekaj tednov. Obračanje številk je pripeljalo do tega, da smo se menda zadnje lansko četrtletje izvili iz recesije. In potem očitno na hitro doseženi nastopi predsednice vlade, da je to zato, ker vlada dela dobro, tudi če ste “VI” prej tako delali. Ja, pajade. Šlepanje izvoznikov na rast v normalno delujočih državah pač ni posledica dela nobenega politika v tej državi, face it. In potem, glej ga zlomka, poročilo Evropske komisije, ki je – preprosto rečeno – povedalo, da vlada ne dela… Pravzaprav ničesar. In potem so izjave in nastopi predsednice vlade potihnili in komentarja vlade na to še zdaj ni.

In na drugi strani tega čudovitega igrišča? Arhivi, Udba, komunizem, zgodbe, ki utrujajo in mučijo. In pljuvanje po sistemu ter časih, ki so pravzaprav – razen pošastno redkih izjem – izpljunili vse tisto, kar zdaj vodi večji del desnice. Ampak tega pa ja ne bomo omenjali, ne? In doslej zgolj za levico značilno klanje znotraj bloka. Cesarju se je prestol zamajal in če bo treba, bo pokosil tudi vse svoje dosedanje zaupnike, prijatelje in pomagače. V državi, kjer bi bile kar zadeva politični spomin, zlate ribice olimpijske prvaki, je mogoče tudi to. Načela? Kaj je že to?

Pa zgodba o KPK… Prosim, vzemite si čas in preberite tole: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2014031106009929. Preberite in pomislite, če že premislili ne boste. Večerov Vasja Jager je politiki nastavil boleče ogledalo, vam pa ponudil minutko ali dve časa za premislek, ali je to res tisto, v kar bi radi še globlje zabredli. Predsednik države v tej zgodbi? Verjemite mi, zelo rad bi kaj napisal, pa raje ne bom. Ne bi bilo lepo. Res ne bi bilo. Res verjamete, da so človeku, ki ceni predvsem svojo podobo v javnosti, kaj podtaknili? No, pa saj nas bo njegov piarovski stroj kmalu zasul z njegovimi novimi podvigi in… O čem smo že govorili? Aja, zlata ribica nas je spet premagala.

Smo pač očitno kolektivno brezupno in brezmejno butasti in naivni. In ravno zato bodo tisti na levi (najbrž, ne pa gotovo) volili stranko, ki jo je postavil tisti, ki dokazano šmugla z denarjem. Samo zato, da ne bi tisti na desni dobili preveč. In tudi zaradi tega bodo tisti na desni volili stranko človeka, ki dokazano šmugla z denarjem. Samo zato, da tisti na levi ne bi dobili preveč. In ko zadovoljno odidemo z volišča, kjer smo obkrožili ime koga, ki se skoraj zagotovo valja v našem denarju, nas morebiti celo prešine, da bo pa ta mesec malo na tesno z računi. A mirno zamahnemo z roko in si mislimo: Saj je vseeno, tiste druge bomo pa le zjebali.

Seveda, Slovenci smo, zato naj krava crkne še sosedu. Težava je le v tem, da je naša crknila že dolgo tega. In preveč smo bili zaposleni z ožiranjem drugih, da bi si to sploh vzeli k srcu. In zdaj nam je pač ostal samo še gnoj.

  • Share/BookmarkBrez komentarjev
KomentirajKomentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !